Annuïteitenhypotheek

Bij een annuïteitenhypotheek blijven je bruto maandlasten bij een gelijkblijvende hypotheekrente iedere maand gelijk. Je netto maandlasten zijn aan het begin van de looptijd het laagst. Onder voorwaarden is de hypotheekrenteaftrek van toepassing bij deze hypotheekvorm. Ook behoort de Nationale Hypotheek Garantie tot de mogelijkheden.

Kies de hypotheek die bij je past

Wat is een annuïteitenhypotheek?

Bij een annuïteitenhypotheek blijft je bruto maandlast bij een gelijkblijvende hypotheekrente iedere maand gelijk.

Je bruto maandlast (de annuïteit) bestaat uit de som van aflossing en hypotheekrente. Relatief gezien betaal je aan het begin van de looptijd meer hypotheekrente en los je minder af. Aan het eind van de looptijd los je relatief gezien juist meer af en betaal je minder hypotheekrente.

Omdat je aan het begin van de looptijd relatief meer hypotheekrente betaalt en minder aflost, geniet je aan het begin van de looptijd meer hypotheekrenteaftrek. Hierdoor zijn je netto maandlasten aan het begin van de looptijd het laagst.

Lekker wonen

Ook belangrijk bij een annuïteitenhypotheek

Hypotheekrente, hypotheekrenteaftrek en Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

Een annuïteitenhypotheek kan zowel een vaste als een variabele hypotheekrente hebben.

Als je maximaal een 30-jarige annuïteitenhypotheek die volledig aflost afsluit voor de aankoop of een verbouwing van je eigen huis, dan is hypotheekrenteaftrek onder voorwaarden mogelijk.

Bij een annuïteitenhypotheek kan gekozen worden voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG). NHG levert meer zekerheid en lagere maandlasten op.

Hypotheekartikelen

Lees onze hypotheekartikelen en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op hypotheekgebied.